Jessico... 'anders dan andere'

 

 


biography of jessico;

 

Jessico is a Southern Dutch country rock band, they started as a coverband,

with Ben v. Hasseld (rhythmguitar) Paul van de Weijer (leadguitar)

Pieter Witlox (drums) Rein Wijnands (keyboards) and Rob Garritsen (bassguitar).

The Jessico members perform together since April 2017.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

De Band werd in 2017 als naamloos orkest opgericht, Ben van Hasseld was een van de oprichters, later dat jaar werd in onderling overleg de naam JESSICO gekozen.

De band bestaat uit: Ben van Hasseld, Pieter Witlox, Rein Wijnands, Rob Garritsen en Paul van de Weijer.

Door hun ervaring in eerdere bands willen deze muzikanten veel interactie met het publiek, zo wordt een optreden van Jessico een feest van herkenning, het plezier tijdens hun repetities is heel goed te merken. Daarom is het streven om een leuk repertoire te maken duidelijk aanwezig, Jessico wil hoofdzakelijk Unplugged optreden zonder grote geluidsboxen en apparatuur, de ritmesectie van Jessico bestaat uit: drummer Pieter en bassist Rob, samen zetten zij de basis, sologitarist Paul neemt de gitaarsolo’s voor zijn rekening, voor de toetsen is Rein verantwoordelijk, Ben verzorgd met Pieter de solozang en presentatie.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 


biography members ;

Ben, 

woont in Brunssum en is leadzanger/gitarist bij Jessico.

Hij begon vroeger bij de groep Satin en heeft gewerkt met bands als Moonshot- Trademark-Batuq- Chekmate- en Baseline, Ben doet samen met Pieter de presentatie bij Jessico, tussendoor heeft hij meestal wel een mopje klaar.

Paul,    

woont in Maastricht en is de sologitarist bij Jessico.

Hij speelt zijn leven lang al muziek en heeft zijn ervaring opgedaan in Sound Revolution en The Flow, Paul vind elk instrument mooi maar in zijn beleving is er één superieur "de Stem", ook speelt Paul nog in de Belgiesche discoband 'Ladiescover'.

 

 

 

Pieter,

woont in Doenrade en is drummer/leadzanger bij Jessico.

Hij speelde bij The Shy en LabelBand, en met Hurricane was Pieter beroepsmatig bezig tot in 1995, daarna begon hij duo Compact en ging tevens in 2004 solo als Don Pedro. Bij JESSICO voelt Pieter zich als een vis in het water !!

 

Rein,

woont in Tuddern, speelt keyboard en accordeon en doet koorzang.

Rein speelde bij Magic Four en Fairlane, en speelde samen met Pieter in de DDD Bend en BuschBand, en nu nog samen in Compact. Zijn uitlaatklep is Countrymuziek, toen Pieter aan Rein vroeg om bij Jessico te komen hoefde hij zich geen moment te bedenken.

 

Rob,

woont in Schaesberg, en is de bassist bij Jessico.

Rob speelde in vroegere jaren als gitarist bij Lee Sound, nu vele jaren later speelt hij bij Jessico de basgitaar, tevens speelt Rob ook nog basgitaar bij de HaagStreetBand samen met Peter Schoffelen en Ad Brugel !!