biography of jessico;

 

Jessico is a Southern Dutch country rock band, they started as a coverband,

with Ben v. Hasseld (rhythmguitar) Paul van de Weijer (leadguitar)

Pieter Witlox (drums) Rein Wijnands (keyboards) and Rob Garritsen (bassguitar).

The Jessico members perform together since April 2017.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Jessico werd in 2017 als naamloze band opgericht door Ben van Hasseld, later werd in onderling overleg de naam JESSICO gekozen, de band bestaat uit: Ben van Hasseld (Gitaar/zang), Pieter Witlox (Drums/zang), Rein Wijnands (Toetsen/zang), Rob Garritsen (Basgitaar/zang) en Paul van de Weijer (Sologitaar/zang)

Door ervaring in eerdere bands willen de muzikanten veel interactie met het publiek, zo wordt een optreden van Jessico een feest van herkenning, het plezier tijdens hun repetities is heel goed te merken. Daarom is het streven om een leuk repertoire te maken duidelijk aanwezig, Jessico wil (als het even kan) hoofdzakelijk Unplugged optreden zonder grote geluidsboxen en overige apparatuur, de ritmesectie van Jessico bestaat uit drummer Pieter en bassist Rob, samen zetten zij de basis, sologitarist Paul neemt de gitaarsolo’s voor zijn rekening, voor de toetsen is Rein verantwoordelijk, Ben verzorgd samen met Pieter de solozang en de presentatie.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

biography members ;

Ben, 

woont in Brunssum en is leadzanger/gitarist bij Jessico, hij begon in vroegere jaren bij de groep Satin,

heeft met bands gewerkt zoals Moonshot- Trademark-Batuq- Chekmate- en Baseline. Ben speelt op een Fender Telecaster, ook doet Ben bij Jessico samen met Pieter de presentatie, tussendoor heeft hij wel altijd een mopje klaar.

Paul,    

komt uit Maastricht en is de sologitarist bij Jessico, hij speelt zijn hele leven lang al muziek en heeft zijn band ervaring opgedaan in o.a. Sound Revolution en The Flow, Paul vind elk instrument mooi maar in zijn beleving is er één superieur "de Stem"... en die vind hij zeer zeker terug in de samenzang bij Jessico, ook speelt Paul nog in de Belgiese discoband 'Ladiescover'

 

 

 

Pieter,

komt uit Doenrade en is drummer en leadzanger bij Jessico, speelde bij The Shy- LabelBand, en met Hurricane was Pieter beroepsmatig bezig tot in 1995, daarna begon hij duo Compact en ging tevens in 2004 solo als Don Pedro.

Bij JESSICO voelt Pieter zich helemaal als een vis in het water !!

 

Rein,

woont in Tuddern, speelt keyboard en accordeon en doet koorzang. Rein studeerde toetsen en saxophone, speelde bij Magic Four    en Fairlane. Rein speelde samen met Pieter in de DDD Bend en BuschBand, en nu nog samen met Pieter in Compact.

Zijn grote muzikale uitlaatklep is Countrymuziek waar hij met Pieter regelmatig optredens doet op Country Festivals,

toen Pieter aan Rein vroeg om bij Jessico te komen spelen hoefde hij zich geen moment te bedenken.

 

Rob,

woont in Schaesberg, bij Jessico is Rob bassist en doet koorzang.

Rob speelde in vroegere jaren als gitarist bij Lee Sound, nu vele jaren later speelt hij bij Jessico de basgitaar, tevens speelt Rob ook nog basgitaar bij de HaagStreetBand samen met Peter Schoffelen en Ad Brugel !!